Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
*
 1. Over Fort Lunet

 1.  

  Fort Lunet is de hotspot van rivier de Donge in Nationaal Park de Biesbosch. Rondom het gebouw bevindt zich een slotgracht en aan de overkant van de rivier zie je vestingstad Geertruidenberg liggen. Direct aan het water en omringd door groen, daar vind je Fort Lunet.

   

  Wanneer je door de poorten loopt kom je op het ruime buitenterrein terecht. Hier is het in de zomer gezellig voor jong en oud. Geniet van een hapje en een drankje op ons gezellige terras aan het water of binnen de muren van Fort Lunet. 

   

  Heb je iets te vieren? Informeer naar de mogelijkheden en stuur ons een mail of bel!

  Contact ons!

 1. *
 1. Het gebouw

  Fort Lunet is een verdedigingswerk dat is gebouwd tussen 1837 en 1839. Het staat aan de oever van de rivier de Donge in Raamsdonksveer. Destijds is het fort gebouwd ter bewaking van de Donge en de naastgelegen weg die is aangelegd door Keizer Napoleon. In de Tweede Wereldoorlog is Fort Lunet bezet geweest door de Duitsers. In 1919 werd Fort Lunet opgeheven als verdedigingswerk.

   

  Tussen 2012 en 2014 is Fort Lunet compleet gerestaureerd en in originele staat terug gebracht. Daarna heeft het een horeca- en evenementenbestemming gekregen en bruist het als nooit tevoren!

 1. Genieten met het hele gezin

  Het terras van Fort Lunet ligt beschut tussen de groene grasheuvels. Voor de kinderen staat bij mooi weer het springkussen op. Zo kunnen zij hun energie kwijt en kunnen jullie genieten van een hapje en een drankje. Dat is genieten voor iedereen!

 1. *
 1. *
 1. De omgeving

  Vestingstad Geertruidenberg

  Wanneer je voor de poorten van het fort staat, zie je aan de overkant van het water vestingstad Geertruidenberg liggen. Dit oude vestingstadje is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een historische markt met terrassen en winkeltjes.

   

  De Biesbosch

  Binnen een halfuurtje varen vanaf Fort Lunet zit je in De Biesbosch. Een prachtig nationaal park waar je even helemaal tot rust komt op het water. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je vindt er bijzondere kreken, dieren en natuur. Het is net alsof je op vakantie bent. In de zomer is De Biesbosch tevens een populair recreatiegebied. De Aakvlaai is een gebied met veel strandjes en aanmeerplekken waar je kunt genieten van de zon en de prachtige omgeving.

 1. Activiteiten

  Iedereen is op Fort Lunet in het hoogseizoen dagelijks welkom voor een lunch, borrel of diner. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te reserveren.

   

  Populaire activiteiten

  - Elektrische sloep

  - Elektrische Tuk Tuk

  - Tandem

  - Elektrische Fatbike

  - Kanotocht

  - Escaperoom

   

  Deze activiteiten zijn te boeken via de website van Uit In Zuid. Bekijk de website voor het gehele aanbod www.uitinzuid.nl.

   

   

 1. *
 1. *
 1. HIER. locaties

  HIER. event locaties bestaat uit drie locaties

  Fort Lunet is onderdeel van HIER. event locaties. HIER. event locaties bestaat uit 3 evenementenlocaties: Fort Lunet, Fort Sint Gertrudis en Het Cachot. 

   

  Alle drie de locaties zijn uniek en hebben ieder een eigen grootte, sfeer en uitstraling. Zo is het Cachot onze populairste trouwlocatie en Fort Sint Gertrudis is geschikt voor grotere events tot 1150 personen. 

   

  Voor meer informatie ga naar de website: www.hierlocaties.nl