This website uses cookies. Click here for more information.

Contact

*
 1. Over Fort Lunet

 1. Fort Lunet is de thuishaven van de Biesbosch. 

   

  Kom eens langs voor een kop koffie of een koud biertje. Er valt altijd wat te beleven op deze prachtige plek aan de Donge. 

 1. *
 1. Het gebouw

  Fort Lunet is een verdedigingswerk dat is gebouwd tussen 1837 en 1839. Het staat aan de oever van de rivier de Donge in Raamsdonksveer. Destijds is het fort gebouwd ter bewaking van de Donge en de naastgelegen weg die is aangelegd door Keizer Napoleon. In de Tweede Wereldoorlog is Fort Lunet bezet geweest door de Duitsers. In 1919 werd Fort Lunet opgeheven als verdedigingswerk.

   

  Tussen 2012 en 2014 is Fort Lunet compleet gerestaureerd en in originele staat terug gebracht.

  Daarna heeft het een horeca- en evenementenbestemming gekregen en bruist het als nooit te voren!

 1. Genieten met het hele gezin

  Het terras van Fort Lunet ligt beschut tussen de groene grasheuvels. Voor de kinderen staat bij mooi weer het springkussen op. Zo kunnen zij hun energie kwijt en kunnen jullie genieten van een hapje en een drankje. Bekijk onze menukaart! Dat is genieten voor iedereen!

 1. *
 1. *
 1. De omgeving

  Wanneer je voor de poorten van het fort staat, zie je aan de overkant van het water vestingstad Geertruidenberg liggen. Dit oude vestingstadje is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een historische markt met terrassen en winkeltjes.

 1. Activiteiten

  Fort Lunet is de gezelligste hotspot aan de Biesbosch, er valt hier van alles te beleven. Ga het avontuur aan en laat je opsluiten tussen de kanonnen en het kruitmagazijn in een van onze Escaperooms. Of huur een bootje en ga het water op met een elektrische sloep. Benieuwd naar het alle activiteiten? Klik op deze link en bekijk het hele aanbod van Uit in Zuid.

 1. *